Управляващите трябва да седнем да една маса и да вземем

...
 Управляващите трябва да седнем да една маса и да вземем
Коментари Харесай

Рамадан Аталай: Да седнем на една маса и всички да вземем енергетиката на ръчно управление

 Open photo

 

Управляващите би трябвало да седнем да една маса и да вземем енергетиката на ръчно ръководство. Ние сме подготвени да участваме в идващото ръководство, с цел да бъдем потребни за страната си. Това съобщи енергийният специалист на Движение за права и свободи Рамадан Аталай в тв спор по тематиката в Нова телевизия.

Енергетиката би трябвало да е в ръцете на хора, които ще мислят за националната сигурност, за ускореното развиване на страната, с цел да е умерено обществото и да няма инцидентно преминаващи хора в бранша, безапелационен бе Аталай.

Той акцентира, че инфлацията е резултат от цените на енергосуровините и невъзможността на ръководещите от четворната коалиция да поддържат сигурност и непоклатимост на доставките. Намесата на политически обединения, които нямат опит докараха енергийната рецесия, съобщи Рамадан Аталай.

Когато сме на свободния пазар, няма по какъв начин да влияем съществено върху цените. Но в спешна обстановка разговорът и диалозите с индустриалните предприятия е наложителен, с цел да се понижат цените на дребно, изясни енергийният специалист на Движение за права и свободи.

Аталай напомни, че още през март Движение за права и свободи предложи законопроекти в помощ на бизнеса. Ако бяха признати, през днешния ден високата цена на тока нямаше да се начислява в цената на стоките и услугите. Българска социалистическа партия и „ Продължаваме промяната ” не поддържаха тези антикризисни ограничения.

Цените ще зависят и от това дали ще има устойчиво ръководство. И ГЕРБ, и Българска социалистическа партия да се смирят и дадат опция на партиите с еспертиза като Движение за права и свободи да решат проблемите, прикани Аталай.

Газът е суровината, за която би трябвало да има сигурност и предвидимост. Следващото държавно управление би трябвало да потърси опция за дълготрайни контракти. Да се обърне с изключение на към Гърция и към Турция – тя е другият хъб, който може да достави газ, съобщи Аталай.

Помощ за софиянци за топлофикация има. Но помощ за дървата, които от 45 лв. станаха 200 лв., няма, за пелетите, които към този момент са 1000 лева – също няма, съобщи Рамадан Аталай.

България твърдо има потребност от устойчиво и несъмнено ръководство. Избирателите чакат това, безапелационен бе Рамадан Аталай. Нужна е стратегия с ясна визия за избран интервал от време. Който припознава програмата за напредък на стопанската система за изкарване на страната от енергийната рецесия и за превъзмогване на следствията от нея, е вероятен наш сътрудник в ръководството, сподели енергийният специалист на Движението.

Той акцентира, че това са четвъртите парламентарни избори, на които хората изпращат обръщение на политиците да се обединят. Няма рационална политическа групировка, която желае България да се стабилизира, да има сигурност и непоклатимост, и която да не се смири, с цел да тръгнем да се сплотяваме, сподели Аталай. И съобщи: „ Движение за права и свободи обезпечава сигурност и непоклатимост. ”

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР